Monday, November 9, 2009

selangkah ke impian

tadaaa!!!!



hehehtersangat2 lah hapy...saper ada follow aku nyer blog tau lah pasal apa yang aku nak cita..

saper ingat entry yang tajuk 'masa da tamat'
yang aku kena lukis untuk pensyarah aku tuh untuk satu majalah kanak2 baru nak kuar..ari ahad mnggu lapas..
mggu lepas aku dapat masj dr pensyarah aku..
'ni nak ucap tahniah.. komik kamu begitu di kagumi.. sy da anta da.. org sana da terima.. alhamdullilah.. rezeki kita ada.. nti ari ahad lau smpat sy msj.. kita jumpa. bayaran pun dgr cerita dah dorang bank in. cm sy x check g.. ada nti sy byr ari ahad le neh.. lau free kt jumpa.'
aku pun buat date terus.ari ahad lepas aku jumpa.n aku borak kejap je ..sbb dia nak kuar
komik ni dia yang kaler..kaler las minit..komik pensyarah aku pun last minit jgk.hehe
kira kerja kita org ni las minit lah!!!
aku dapt bayaran 160 je..ok lah tu permulaan .kita kena mula dr bawah!!
40 di pau oleh pensyarah aku.upah kaler,memang adil lah..
maybe lepas ni kalu ader lg.bayaran up lgi..sbb ni kompeni baru..
alah aku paham lah ...
apa pun aku tersangat2 hepy.. aku da ader komik kuar kat majalah ..walaupun komik yang org tak kenal sekurang2 nye aku setapak dr permulaan impian aku!!!
aku tau banyak lg aku kena baiki..
tp pikir positif!!
jika kamu org tgk kartunis sekarang yang otai2.n tgk time mula2 dia lukis,time mula2
dia ceburi komik ni.lukisan dia biasa jgk tp lama2 lawo..
aku tau aku akn jd macam tuh!!!!
apa pun impian aku
aku mau jd pelukis lagenda!!!!!!!!!!!
duit yang aku dapt tu
blanja kawan ku minm air n shisha hehe
blanje pensyarah aku
n blanje kyarga aku ckit2 je lah..hehehe


sory ye tak leh kuar dailog sbb,hi hak majalh tu,so aku kena jaga hak diaorg,kalu nak baca beli lah....

majalah ABIMkalu tak silap aku..apa2 pun nanti aku ckap pulak lah

8 comments:

  1. nak jadi ko punye asistan boleh? tukang kaler. aku caj rm30. lagi murah. hahah

    ReplyDelete
  2. hahahaa...nanti ada job ke aku tak dapat hande,aku suh ko
    haha..
    tapi pensyarah aku ambil 1 page rm 10 lah murah lgi..hahaha
    40 dia ambil tuh sbb 4page

    ReplyDelete
  3. WAHHHHHHHHHHHHHHH!!!

    Tahniah!!

    ReplyDelete
  4. i love comic~~
    tapi komik kat mlsia ni cam ampeh la..
    erm~
    mostly dari gempak star je
    komik luar takde
    nyampah..
    sumer aku da beli n bace
    sampai tak tau nak bace n beli komik pe lae

    ReplyDelete
  5. ai; thank....timo kasih!!!!

    ayu;mcm ampeh sbb tak ramai yang support!!!
    kalu di ikutkan komik malaysia banyak best.tapi tak der org suppor!!!!
    sbb skarang ramai suka ke arah
    manga,tu tak best,n bila komik luar banyak kat malaysia
    peminat mula2 pandai banding komik kita dgn komik luar!!!!
    apa2 kita kena sokong komik malaysia

    ReplyDelete
  6. amin.. tahniah ye...
    aku bangga sangat ni dengan ko

    ReplyDelete
  7. gno nih??
    aku msih xsuko komik pom??
    sko tgok gmbar2 die jela..
    hahaa..

    *ado pensto.
    tpi xyah la.
    aku private gok.
    haha.

    ReplyDelete
  8. boley tahan blog ni...anyway jom layan blog aku... 4 sure x nyesal..
    kalu nk hilangkan rase tensyen @ bosan amatlah sesuai..blog yg lain dri yg lain.. slamat membace..

    http://daniel-syaf7788.blogspot.com/

    ReplyDelete

terima kasih komen!