Friday, December 25, 2009

aku nak sambung blaja.....

assalamuaikum....


hahahha...teragak lama aku menyepi...aku terkalut ribut ckit..
mingu lepas n minggu ni aku bz gilerr..
aku baru minta satu kolej ni..untuk ambil art...mata subjek paling ku bernapsu.....memang aku bernapsu sekali...sbb ter agak lama ku menahan napsu ku terhadap seni....kalu di ikut kan jadual aku kena daftar 4 ari bulan..so aku memang kena ikut jadual lah..apa sbb aku bz ialah,sbb aku ni antra orng terlambat mintak kolej tuh..aku dan kawan baik aku,,sama mintak.spatutnya kena minta awal tp d sbbkan oleh dua org kawan baik ni belagak kool sepanjang masa..berbekal kan ayat" rilek dulu rr,lambat lagi..".."mu lah talipun aku tak brani"nanti2lah kita kol" nberbekalkan info yan tidak penah di riwayat oleh kolej tuh iaitu "lambat lagi lah,bulan tiga bru ada intake,ni bru bulan 12"bekalan yang di maksudkan ialah bulan 3 intake...
itu lah riwayat dua shabat yang kool tak bertempat..di sbb kan sama2 berharap.aku pun rasa
tidak selesa dgn hati aku ni.aku suh kakak aku kol(jimat kredit weh,)bila agak terkejut dgn kata2 akka ku yang mana intake diorag ialah bulan 1..n tinggal 2 minggu lagi.pulak2 si kolej tu nak suh anta artwork sekurang2 nya 5 keping,kira nak tgk layak tak budak2 ni nak masuk..tp berbekalkan patat siput(bahasa klate)ditangan kita org anta artwork lama
tp teragak sedih kena lukisan terbaik kita org anta..sbb takut tak terpilih..aku berbekalkan diut akak aku lagi untuk post sepantas kilat.esok terus sampai..(bukan pos laju)..
pg keesokan si pihak kolej pun kol aku.dia cakap aku dgn member aku boleh terima..aku pun terhagak2 hapi..pulak2 si kerani tuh tanye aku nak masuk intak bulan 1 ke intake bulan 4
aku pilih bulan satu...hhahuahuhuau..
tak sabar tuh sbb aku bz tersanggat.....tgal seminggu lagi..
tp..
menjadi persoalanya...surat tak sampai lagi..uh tak brapa nak kompem tuh...
n minggu ni pun aku abis masa dgn kemas halaman umah aku..sbb kalu aku da g blaja ni takder orgnak jadi tukang kebun...
aku kena tebang pokok pauh(mangga)
angkut pasir buat satu laman umah.
nanti aku bg gambr lah next time....


niantara lukisan aku antar..lukisan lama...
now!!!!
dalam kesibukan aku ..aku sempat melukis lgi..dgn berbekakalkan gambr kat surat kabar metro..aku lukis org tgh bertinju..kali pertama kau lukis gambr yang besar..
memang besar lukisan ni.....nanti siap aku update lah





aku guna coler poster buncol aku kala ala2 mcm arkrilik....sbb aku tak besa kaler mcm2 ni sbb selum ni aku lebih suka kaler style water coler.sbb best......

2 comments:

  1. anda mempunyai bakat yang tak ramai ada. ^^

    ReplyDelete
  2. slmat blja deh..ngaji molep la awe wei..hehe

    ReplyDelete

terima kasih komen!