Sunday, November 15, 2009

ini bukan resume mau jadi sorang chef


PERHATIAN!!!


NI bukan iklan nak saper nak tempah cup cake ke apa ke...ataupun cerita tentang buah dada besar ke,cita pamela ke...saper nak cerita pasal pamela anderson tuh..next time aku cita hahhaha..(memang napsu kuda kepang)


ok!!kali nai aku saje je nak kongsi apa yang aku da jahanam kan time aku blaja ari tuh
dulu aku ambil kos hospitality ambil bahagian pastry ala yang buat2 dissert tuh!!

!!!!ehheh..ni lah antaranye...
sbb pendrive aku ilang ,pendrive tu banyak gambar2 aku time blaja.n mcm2 lagi..pamela punya gambar pun ada ehheheh
saper nak tgk g cari pendrive tuh!!!(ini tak bermakna aku ni seorang lelaki yang ala2 nafsu kuda kepang,tp ini menunjukkan aku seorng laki yang normal!!!!yang masih still bernafsu kat pempuan)

pergi balik ke cerita asal...
ok ko orng tgk je las gambar2 ni.
n gambar ni jgk tak bermakna aku mau jd seorng chef!!!!
aku mau jd seorng pelukis komik!!bir lah korang nak kata aku
apa2 yang penting aku dgn komik tak boleh di pisahkan
seperti aku dgn pamela ku!!!

apa2 .kalu mau rasepi ke.mau tanye pasal2 pastry
aku sedia berkongsi!!!!!!!apa lah sangat ilmu yang ada ni kalu tak bagi kat org!!!
tak g2?
hehehhe..
nanti next time aku tunjuk gambar ala2 gempak cikit.

ok rogol n run!!!!!




ni cupcake,saper tak kenal boleh di katogori kan lembu janda kampung giler rr
takpun bahasa lembut nya,ore ulu lah!!



ni korang tau apa?yang ni bahasa hotel berbicara orng pangil chox pasty(eja tuh salah bialah)kalu ala2 bahasa malayu nye pangil puff pasri,paling komang pun krim puf!! tp da di ubah suai jd lembu ni hehhe



ni pulak aku masuk kelas mengias kek bentuk bakul di serikan bunga2 cinta heheh n di bantu oleh cikgu memerangkap bos tempat praktike,iatu akak munirah!! ni ialah cikgu yang di segani,n seorng chef tahap iron chef pun kalah,kira kalu iron chef dgr bunyi nama chef ni mau sembayang hajat 40 kali nak pikir mau lawan ke tak hahhaha

ni time aku blaja buat bunga!!mula2 blaja..tgk je senang !!!nak buat punyer lah susah!!!!lagi banyak kopak bunga lagi cun,lagi banyak kopak bunga jagk lagi tuh rasa nak campak je!!!



ni adalah waffer,bukan wife ok!!!tp waffer.ala kat super maket tuh ader jual!!!
inti yang paling cool bagi aku inti coklat dgn penut butter(kacang)
time buat ni lah geng2 gelojoh,taruk banyak2 filling sesuka hati langsuir!!!
sbb nak buat ni pun susah giler sbb nak bg dia bentuk lawa2 tuh susah!!!





sebenarnyer yang atas tuh bukan aku buat ,tp brader ni buat!!hauhhua..memang terrer lah brader ni hehehhe...
tuh je lah nak kongsi..apa2 pun lain kali aku kongsi lagi!!!
wokeh chow!!!

6 comments:

  1. wah teror buat kek rupanya..cerah masa depan ni..

    ReplyDelete
  2. nak kek sikit leh
    baidawei terer ko ye

    ReplyDelete
  3. ceh..wk cupcakes xajok aku..
    xpe2..aku duk umh ni mau blja wak muffin n kek tiramisu..
    hahaha

    ReplyDelete
  4. Bak datang chese cake satu tengokk...:) alamak terliur siot..


    www.anak2merdeka.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. incek aja wat cup cake!!!!
    hehehe..


    da lame nk blaja nie,,
    bg resepi..
    wink

    ReplyDelete

terima kasih komen!